Friday, December 31, 2010

Nyårsafton.!

Gott nytt år snart!

Det blir en lugn nyårsafton här hemma på Greencliffe Drive.L har precis somnat och jag har gjort klart all sushi till senare.Jag och Tom ska bara vara,prata,sitta,äta sushi och dricka ekologisk cider.Är trött,så trött.Igårkväll började jag få regelbundna värkar under ca två timmar,men sedan klingade det av igen.Natten blev lugn.

Tom gav mig sovmorgon imorse,loverboy!Så det var en relativt utvilad tjock mama som klev upp runt niotiden.Sedan blev det frukost och jag tog ett långt bad när L tog sin förmiddagsnap.

Efter lunch vandrade vi in till stan för att göra ett par ärenden.Provade glasögon som jag verkligen borde köpa snart.Har behövt glasögon så himla länge nu,men pengarna har inte funnits riktigt...Köpte rökt tofu till sushin,spirulina,rescue remedy till förlossningen och ett par andra småsaker.Vi tog vägen längst med York river,så otroligt vackert när solen bestämde sig för att spricka igenom allt det tjocka,gråa.L promenerade nästan hela vägen in till stan.Det är så himla rörande att se honom vandra vägen fram i sina vintriga kavatstövlar och blåa overall.Färgen som långsamt kryper till hans kinder och förälskelsen till världen i hans blick.Andäktigt tittade han på ankor och hundar och förbipasserande cyklister.För varje två steg jag tog,tog han minst fyra.Klapprande små ivriga fötter.Den allra sista dagen av år 2010.

Det blev snabbt mörkt idag kändes det som.Småduggade och Lughan somnade i sin vagn med riskakan i ett fast grepp i ena handen.Blev tvungen att väcka honom efter bara några minuter när vi kom fram till dörren.Tror att han kom lite ur balans efter det,han ville varken ha mat eller dricka juice.Men bada det ville han!Bubblade runt i badkaret långa stunden och njöt t.o.m när jag tvättade hans hår som börjar bli så långt nu.I vanliga fall brukar han tycka att det är lite obehagligt,men idag bara blundade han och hela ansiktet sken som solen.

Har satt ihop en liten årskrönika med utvalda bilder från bloggen,men inser att jag vissa månader inte har publicerat några bilder på bloggen...Intressant det där.Bloggandet har varit lite sporadiskt,och inte alltid ur ett dagboksformat.Mer som ett konstprojekt.Viktiga händelser som Lughans första födelsedag,början av graviditeten,resor till Devon och Sverige finns inte ens med.Foton finns förstås lagrade på Toms dator,men inte i bloggen.Denna blogg speglar mer fragment ur mitt liv.Korta ögonblick som blixtrat förbi.Osammanhängande och lite utan grund,precis som jag.Sedan är det mest bilder på mig,eftersom att jag känner mig lite obekväm med att publicera alltför många bilder på L,trots att jag känner för att lägga upp flera hundra om dagen minst haha...

Hoppas att ni alla får en riktigt fin kväll var ni än befinner er!Nu ska jag njuta av lugnet och dricka lite hallonbladste tror jag.

Kärlek!

1 comment:

  1. Lovely Nora! Thank you for all the beautiful images of you and your family. Happy happy 2011 - lots of love and wonder for the new arrival very soon! xx

    ReplyDelete