Monday, February 7, 2011

Smal,tjock,liten,stor,fel,rätt o.s.v.Boring.

Precis som man ska vara,som man är.

Uma vägde 3495 gram vid födseln.Lughan vägde 4005 gram när han föddes.Har glömt att nämna det.Stora bebisar alltså!Liksom Lughan skjuter Uma i både bredd och längd i rekordfart så fort jag börjat amma...

Längden mäter de inte i England.Visste inte det när jag fick Lughan,så jag blev jätteledsen.Kontrollfreak som jag är så ville jag ju veta.

De är i allmänhet "dåliga" på sådana saker här i England.Har gått till "bvc" en gång med Lughan under hela hans liv.Man är ju så van vid Sverige och alla nummer och statistiska fördelningar.

Men jag är faktiskt innerligt glad på många sätt att det är som det är i England!Så länge barnet är friskt så spelar det ju verkligen ingen roll hur hur lång eller kort eller stor eller liten...Tycker inte om hur barn jämförs efter mallar så tidigt...När jag var med barn med Lughan sa de att jag "mätte för stort" så de skickade mig på extra ultraljud.Väl där konstaterade de att Lughan hade längre ben än genomsnittet.Jaha.So what,ska dem in med motorsåg i livmodern då för att kapa av lite eller?...Ugh.Idioti.

Lughan väger som en 3åring.Tror han väger ungefär 16 kg,genomsnittstreåringen väger ca15.Han har längre tår än de flesta av mina.Stor pojke!Bvc hade säkert förfasat sig över vilken liten knubbsäl han var."Banta ungen",typ.Ovetande om att Lughan enbart äter ekologisk vegetarisk kost utan socker förutom lite ekologisk äppeljuice någon gång ibland.

(okej då,inte helt sant.Ibland får han en liten kaka av sin farfar,men bara ibland)

Han är helt enkelt sådan.Helt perfekt.Obehagligt att det ska börjas redan nu.Självkänslan i botten så fort man är född.
"För liten,för stor,för brett mellan ögonen,stort huvud".

Eller när det handlar om "prestationer".Såsom:"när började din bebis krypa,gå,prata?"Tråkigt!!Tycker inte att man ska stressa barnen,stressa barndomen.Leksaker och ting som ska få barnen att lära sig det och det,börja gå tidigare o.sv.Fort,fort.Skynda,skynda.Som om barnet skulle vara av en dålig design.Barn vet precis vilka muskler de ska använda för att utvecklas i den takt de är ämnade för.No need to worry.Man behöver inte köpa alla pryttlar som de reklamerar.It is all about the money.Lita på instinkten istället.Leksaker som föder fantasin,inte saker som redan är "klara" med inbyggda röster som rabblar A B C,ljus som lyser och sirener som tjuter.

1 comment:

  1. Ibland undrar jag om vi skiljdes åt vid födseln eller något... Kul att läsa dina texter, för jag tänker precis likadant själv

    ReplyDelete