Friday, May 25, 2012

Dagarna som är tid som går och som upplöses och bevaras inom var och en, minnen. Känns som guld och varmt och rött.

Ligger och bubblar i ett svalt bad. Barnen dansar med mormor nere i vardagsrummet. Allt har gått i ett sedan mamma kom i onsdags. Fint har det varit. Och varmt. Blir som en katt i värmen, latar runt i tunna kläder på dagen och sover tungt om natten. Väcks av fåglar och solsugna barn runt femsnåret. Äter glass och dricker vitt vin på kvällen. Går till parken men återvänder efter en timme när värmen blir för stor för barnen. Tittar på barnen som plaskar i poolen, filosoferar i fotöljen på kvällen men får ingenting gjort. Sova, äta, leka, prata, läsa mamma mu och vem ska trösta knyttet. Smörja in, iskaffe, glass och mjuk, öm kropp på natten. Älska ruset.


Lughán vill att mormor ska göra allt jag vanligtvis gör. Hålla hand över gatan, krypa upp i famnen, vagga till sömns om natten.


Snart får vi besök. Ska spola av mig skummet och stiga upp ur vattnet som renar. Spolar bort all svett och jord och svåra tankar, men bevarar allt det goda. Alla drömmar och visioner, kärleken till livet. Kärleken så oändligt stor.


Fantastiska fredag, önskar jag er!

Solkram!


Published with Blogger-droid v2.0.4

No comments:

Post a Comment