Sunday, March 20, 2011

Älskade Vår!

Gårdagen var helt underbar.Staden kokade.Vi vandrade längst vattnet och lekte i parken.Man märker att vår och sommar ligger bakom hörnet när ungdomarna med engångsgrillarna,kyssarna och ölen kryper fram och hänger i stora klungor längst vattnet.Fint.Det var SÅ varmt,kvällsolen var underbar och det doftade kärlek och varmt.Det finns ett ljus!Det kommer en sommar!Det behöver inte vara grått och kallt och mörkt resten av livet,för så känns det ju ibland.


Lulle är så gullig.Han kallar alla män runt 30års åldern för "daddy",alla äldre mön för "farfart" alla kvinnor för "mojmojs" och alla blonda tjejjor för "Assi".Assi är min lillasyster Astrid.Alla pojkar kallar han för "Lughie"Gulliga barn!Han pratar som en liten kvarn,älskade pilt.


Uma är verkligen dålig.Hon rosslar,hostar och har feber.Ammar knappt någonting,fick ge henne paracetamol inatt,bara för att hon skulle kunna sova.Blöjan var nästan torr imorse,tror det blir återbesök till doktorn imorgon igen.Jag tycker inte att det känns som en vanlig förkylning efter krupp,hon låter bara värre och värre hela tiden.Har kollat igenom hyllan med antroposofisk medicin,men det finns ingenting att ge bebisar under 6 månader.Tycker egentligen inte att det känns alltför kul att pumpa henne full med smärtstillande i kemikalieform,har dragit på det in i det sista,men inatt blev hon för dålig helt enkelt.Låter henne sova i bärsjalen större delen av dagen.Mina tits blir lidande av de uteblivna amningarna,får dra fram pumpen om nätterna och tömma.Är inte så sugen på mjölkstockning,hade det med L och då är man verkligen dödssjuk.Not good.Pump it is.Och cabbage leaves måste inköpas.Heter det kål på svenska?Får pula ner kål i behån.

2 comments:

  1. kära Nora, du kan smörja med timjan olja på bröstet och/eller ryggen flera ggr om dagen för hostan sen kan ma också göra lökomslag. hon låter ju ganska dålig :( men du kan ju alltid pröva det också om du inte har gjort det.
    Lökomslag gör man i ett uppochned vänt lock över kokande vatten ca 8-10 min. den får inte koka. du lägger löken i skivor i en tyg bit och sen på locket. det ska bara vara ett lager tyg mellan löken och huden och man måste ju känna så det inte är för varmt såklart :P jag blev reckomenaderad att göra det minst 5 nätter i rad.
    hoppas det blir bättre med kära lilla Uma!

    ReplyDelete