Friday, June 24, 2011

Kejsarnittshatet

En kommentar jag brukar få,som är lite rolig,är
"Men prata inte med andra kvinnor om förlossningar då.Alls.
Undvik att prata med de som har haft det bra."

Ack,om det vore så enkelt!
För det första så brukar förlossning vara det första kvinnor trycker upp i nyllet på en.Inte bara deras personliga erfarenhet,utan även laddade åsikter angående ämnet.
För det andra så finns kejsarsnittshatet överallt.Absolut överallt.Det överrumplar dig när du minst anar det.Vilken diskussion som helst,som senast igår i gruppen "Inside Vaccines" på Facebook....Inom ALLT som har med någon slags natural parenting eller alternativ approach att göra.Det sjuder och kokar,kommer upp till ytan.Kejsarsnittshatet...

Jag blir verkligen sjukt frustrerad...De pratar om "excuses" istället för anledningar.
Klassikern att "kvinnor väljer med rädsla" ekar överallt....Det här med att vara rädd.
Det finner de vaginala förlossningskvinnorna mycket provocerande.De pratar om räääädslan.Att akutsnitten ökar med rädsla.Ni fattar ingenting va?...Varför är det så svårt att acceptera att vissa personers förlossningar helt enkelt inte funkar?Jag,i motsats till vad många läkare säger,anser att det handlar om individuella förlossningar i de flesta fall,och att det oftast inte har att göra med kroppens felande funktion att göra..Att det kan fungera nästa gång.
Och gången efter det.Sedan det att båda mina barn inte velat skruvas ner i bäckenet ordentligt,är förstås lite misstänksamt.Men jag skulle absolut försöka igen,till allas stora förtret,om jag fick chansen.
Men tillbaka till det faktum att "Att kvinnor väljer med rädsla.De pratar om hur OSMAKLIGT det är att kejsarsnitten skjuter så i höjden....Alltså

Excuse me.Men:

Sluta snacka om rädsla,okej!?Ni vet inte vad rädsla är....!
Ni som haft en komplikationsfri förlossning fattar inte vad rädsla är.
..Ni som aldrig legat ner på en brits för att bli uppskuren när det handlar om liv och död,vet inte vad rädsla är.Ni som inte blivit inhjulade i en ambulans och tappat liter på liter av blod ur ett forsande ärr,vet inte vad rädsla är!Varför är det så himla svårt att fatta att det är så?
Varför finner Ni det så provocerande med kejsarsnitt?

Jag tycker verkligen att det är SJUKT respektlöst av personer med bra upplevelser att uttala sig negativt om kejsarsnitt och kvinnor som haft kejsarsnitt...
Med det sagt menar jag självklart inte att man ska låta bli att prata om sin underbara upplevelse,misstolka inte.MEN,uttala er fan inte angående kejsarsnitt.
För det,mina vänner,vet ni absolut inte vad ni pratar om.Alls.

Och OM det nu vore så,att vissa kvinnor väljer kejsarsnitt av rädsla.So what undrar jag?...
Varför stör det dig..?
Det beslutet är knappast ett lätt belsut heller.Antagligen p g a en oerhört traumatisk förlossning tidigare,eller bara allmän förlossningsskräck helt enkelt....Ni som fött med fittan vet säkert hur viktigt det är att vara ett med body and mind.Natural birthing ya know..
Okej...Då måste ni även fatta att vissa personer med en allvarlig form av PTSD aldrig vill gå igenom en traumatisk förlossning igen.Som familj har man fattat det beslutet.För allas välmående.Alla måste inte vara som jag,så jävla envisa så att både den egna hälsan och familjen blir lidande...Det är en kvinnas rätt att betsämma om hon vill utsätta sig för helvetet igen eller ej.Jag kunde inte bestämma,jag kunde inte krysta på slutet,trots att det var min enda önskan.Men de som kan välja,ska få göra det.Varför bryr DU dig..?Varför anser du dig ha rätt att bestämma en annans persons värde utifrån hur den nu "väljer" att föda...?
Jag förstår verkligen inte...
Om du nu hade det så jävla fint under din egen förlossning,kan du inte vara lite ödmjuk då.
Sluta bry dig!....Det är väl fan som med abort eller vad som helst som är ett känsloladdat ämne.En kvinnas rätt.Borde det inte vara en kvinnas rätt att välja sättet de föder på...För mig har kejsarsnitten varit ett helvete,men jag vet också att jag skulle varit fett jävla död utan dem.Jag önskar att jag hade kunnat välja.Och gläds med resten av de kvinnor som kan "välja" att ha en vaginal förlossning.Likaså gläds jag med att en person med tidigare snitt kan välja att ha ett planerat nästa gång,för att de inte vill gå igenom traumat igen.

En sak som de också säger är att kvinnor är så jävla "oinformerade"...Att det flesta kvinnor "inte vet bättre"...Va är det här för jävla idioti...?
Påstår även att kejsarsnitt händer de "less forunate ones" i form av hjärnkapacitet....
Skulle man vara korkad och oinformerad för att,man fött sina barn med kejsarsnitt?...
Gimme a fucking break....
Så jävla mossig medeltidsinställning att påstå att de som föder med kejsarsnitt nog är lite "speciella i huvudet".
Ååååååh stackars.Lilla stackars Nooooora med kejsarsnittet.Lilla korkade Nora.
De säger att "Om babra kvinnor provade på lite mer olika ställningar,som att stå på huk eller vara i upprätt position större delen av förlossningen,skulle de flesta akutsnitt kunna undvikas"..
Tror du att jag är korkad eller!
Jag knatade upp och ner för en trappa med trippelvärkar varannan minut i 29 timmar.Och inte kom det någon unge för det.
Så.Jävla Patetiskt.Och alla med de lätta förlossningarna bara "Åååååååååh vad upprörande det är med de stigande kejsarsnittssiffrorna"...Man ba "Ja,SO WHAT!?"....
Non of your business!!.Gå hem och njut av dina egna ungar med tillhörande lycklig födsel och skit i att få andra kvinnor att må dåligt över sina kejsarsnitt....Fyfan.Skäms.

Abort är ett val.Ett svårt sådant i det flesta fall.I de flesta fall ett fysiskt och mentalt litet helvete att gå igenom.Men ändå,ett val...En kvinnas rättighet.Är det inte på tiden att kvinnor får ha rättigheter när de gäller sina egna förlossningar också,att bestämma hur de vill föda...?
Om nu någon skulle vilja ha kejsarsnitt,utan fysisk anledning,varför är det inte ok....?
Varför blir du arg av det...?Varför handlar det om dig...?Vad har du för rättighet att försöka föra över din egna upplevelse på någon annan bara för att du fungerar på ett särskilt sätt...?
Som om jag skulle säga att alla ni med vaginala förlosnsingar bara lever i er egen lilla "bubbla" av pretantiös jävla smet.Som om jag skulle påstå att ALLA kejsarsnitt är fruktansvärda,fy fy liksom.
Det finns kvinnor som älskar kejsarsnitt.Mmmmmm planerat kejsarsnitt.Skönt.Varför sticker det i dina ögon..?.De finns många som tycker att vaginala förlossningar är rena helvetet,det som jag längtar efter själv...Det är okej...Helt fucking okej.....Okej...Now shut it liksom.
Dags att kejsarsnittshatet drar sig tillbaka,ni med fittfödslar som fördömer kejsarsnitt fattar ingenting.Okej!?
Ni förstår inte vad ni pratar om.Har du haft kejsarsnitt?Okej,du fattar.
Förstår en annan dimension.Maybe we are not the less fortunate ones after all.

Det brukar jag tänka på när jag hänger på "Peaceful Parenting" sidor där alla munhugger varandra.
"Vaaaaa,sov ditt barn i egen säng från fyra månader???Barnmisshandel!!!
Han kommer att ha en förskräcklig barndom p.g.a det.."


Om jag seriöst hade tagit till mig varje kommentar angående hur förstörda mina barn är p.g.a hur de fötts.Hur förstörd vår relation är....Ptjjaaaa,då hade jag nog tagit livet av mig.
End of liksom.

Skrämmande vad människar har mage att säga,tycka,tänka.
Jag tycker synd om deras barn.

1 comment:

  1. Du är en stjärna, Nora. Önskar jag kunde spika upp texten på en dörr. Hear hear! Stor kram

    ReplyDelete