Wednesday, February 20, 2013

Onsdag, hejdå mormor och övertrötta barn.

Uma är övertygad om att mormor är "at work". "Jag älskar min mormor", säger Lughán. Mamma åkte vid lunchtid och sedan dess har vi haft det lugna gatan. 10 veckor tills vi ses igen, men vi har tur för moster A har slutat sitt jobb nu och ska joina pojkvännen sin i England, hon kommer att bo hos oss av och till fram till dess att bebis har kommit så det är härliga tider som ligger framför oss! Betyder att den här schletna mamman kanske kan komma iväg på ett frisörbesök innan baby boom :) och så får jag sällskap och kvällarna, nattuggla som jag är.

Efter att mamma hade gått fick barnen se en film, och Uma somnade i min famn, älskar när hon gör det. Med filten omvirad och lugna små andetag, precis som när hon var liten. Jag känner mig som allra rikast när jag bara får vara, med barnen. Lukta på dem och leka med dem, prata och umgås. Med andra ord känner jag mig ganska så dunderrik dagarna i ända då jag ju trots allt är en desperate housewife/stolt och glad hemmamamma. Fast lite mer glamour i tillvaron hade förstås inte skadat ;-)

Båda barnen vaknade dock på fel sida imorse och dagen bestod mestadels av dragkamp dem sinsemellan, men det är mycket p.g.a tröttheten. Uma grät krokodiltårar så fort hon vaknade imorse och ville inte släppa iväg T till jobbet, Lughán har mest morrat. Det vände vid fyratiden efter Umas powernap och vi spenderade två timmar med att lägga pussel. Älska pussel! Lughán är inne i en riktig pusselperiod och han lägger bitarna med stor koncentration och rofylldhet, sträcker ut armarna i triumf när han har klarat sina 30 bitar och ropar "tadaaaa!"- "Again!!" - säger han och delar snabbt pusslet i 30 lösa bitar och börjar om på nytt. Han är väldigt systematisk på det sättet, han är ju likadan med sina bilar, dinosauriemagneter och djur. Bygger långa, raka vägar, helst i dörröppningen,och piper som en stucken gris om man råkar komma i vägen. Uma är snabb att följa efter i storebrors spår och gör så gott hon kan med sitt pussel, men hennes tålamod är mycket tunnt, som det är för en 2åring :) Lägger sig raklång mellan alla pussel, helst naken, och tjurar. Hon har börjat dra av sig blöjan och kläderna med, säger att hon är "kissig" trots att hon är bytt på nyss ;-), vilket inte fungerar så jättebra i dragiga, engelska hus. Skönt med våren och sommaren så småningom, längtar efter att slippa overalldusterna varje morgon. Helt okej med bar rumpa i trädgården o.s.v.

Vi glömde bort tiden uppe på Lugháns rum, solen hann försvinna och vi väcktes ur vår pusseldvala med att ringklockan ringde klockan 6, Tom undrade varför huset var helt släckt. Och ingen middag hade jag fixat heller haha, så det fick bli tortellini med tomatsås och sallad, Uma äter mest hummus för tillfället så hon fick en klick på tallriken. Crazy child, hon har minst sagt en underlig mathållning. Saker hon äter är t.ex inlagda rödbetor, hummus och keso, men hon gillar inte smaksatt yogurt. Hon tycker om honung, men inte sylt. Rostat bröd, men bara vitt. Wholemeal spottar hon ut men hon äter glatt av mitt rågbröd. Hon äter ost och smör och riskaka med god aptit, gärna söta kex, och popcorn, men hatar allt vad grädde/vaniljsås och sockerkaka heter. Födelsedagstårta ratar hon totalt, men ger man en brödpinne med ostsmak t.ex så ser det ut som om hon har hamnat i himlen av glädje. Hon älskar glass! Grönsakssoppa tycker hon om så länge den är uppmixad, däremot vill hon gärna att man pryder kanten på skålen med broccoli och potatisbitar, så länge det inte är i soppan går det bra. Hon äter gärna en bit äpple men skulle inte röra en äppelpaj. Hon älskar kaffe. Banan är fortfarande number 1 i fruktsammanhang, men till min glädje har hon återupptagit sin glömda kärlek för blåbär och hallon, hurra säger jag! Bär är bra. Vindruvor älskade hon förut men tycker är för surt nu, hon brukade rata allt vad apelsin heter men har börjat tycka om det nu. Det går lite upp och ner ;-)

Morgondagen ser lugn ut, vilar ut efter all stoj och lek. Ska städa och bada barn, leka i trädgården. På fredagar får vi vanligtvis besök, men C och A var upptagna den här veckan så matleveransen blir största höjdpunkten för barnen. Annars blir det nog mest att vi ritar och målar och läser. Böcker, målning och pussel står högst upp på favoriterna just nu :) Och trädgårdslek förstås, barnen blir molokna om de inte får ge hönsen mat dagligen. Och Otho sin sallad ;-) Längtar efter helgen! Håller tummarna att solen vill kika fram igen, vi ska nog åka ut till Kirby och hälska på vänner samt promenera i naturen lite, så sol skulle uppskattas :) I nästa vecka börjar L lekis på måndag igen.

No comments:

Post a Comment